Mansikka-raparperipiirakka.

Pitihän sitä nyt tietenkin jotain piirakkaakin viikonlopun kunniaksi tehdä.. Varsinkin kun perjantaina tuli ostettua mansikoita. Päätin sitten tunkea hieman raparperipiirakkaan niitä, koska olen haaveillut tästä makuelämyksestä jo pitkään. Tällä ohjeella tein oikein todella hyvää raparperipiirakkaa pari viikkoa sitten, joten tein tämän piirakan sitten hieman samaa ohjetta muokkaamalla:

pohja
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte
2 dl maitorahkaa
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
3-4 raparperinvartta
2 dl mansikoita

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Painele taikina hyvin voideltuun irtopohjavuokaan. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada osa taikinapohjan päälle. Lisää pieneksi paloitellut raparperit ja viipaloidut mansikat täytteen päälle (sekoita raparperin paloihin ja mansikkaviipaleisiin hieman sokeria ja perunajauhoja, jos siltä tuntuu). Kaada loppu täyte vuokaan ja paista 200 asteisen uunin alaosassa n. 30 minuuttia.

piir1

piir2

Herkkuahan tämä oli. Toki uskon, että kermaviilin kanssa täyte olisi ollut vieläkin suussasulavampi. Lisäksi unohdin kuoria raparperit, vaikka eihän se toki ole täysin välttämätöntä.

Jätä kommentti